GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
Rezept - Salzburger Bierbrezelsuppe jetzt bei MEGGLE.

Met MEGGLE kruidenboter

Salzburgse soep met bier en bretzels

Dat heb je nodig

Ingrediënten

200 g zoute bretzels

0,75 l runderbouillon

0,25 l tarwebier

2 uien

2 teentjes knoflook

100 g selder

100 g prei

1 bosje bieslook

100 g room

1 eigeel

2 tomaten

100 g MEGGLE kruidenboter

Zout, peper

Zo wordt het gemaakt

Bereiding

De zoute bretzels klein snijden, ui pellen en in blokjes snijden. Teentjes knoflook pellen en hakken. Selder en prei wassen en in blokjes snijden. Bieslook wassen en fijnsnijden. Tomaten inkerven en 10 seconden lang in kokend water doen, in ijswater schrikken en het vel verwijderen. Het binnenste van de tomaten verwijderen en de tomaten in blokjes snijden. Room en eigeel goed mengen.

Ui, selder en prei in 50 g Meggle kruidenboter aanstoven. De knoflook en de zoute bretzels erbij doen en vervolgens de runderbouillon en het tarwebier erop gieten. De soep een beetje laten koken en met zout, peper, muskaat en marjolein kruiden. Met een klopper de week geworden stukken bretzels doorroeren. De massa eigeel–room in de soep roeren en niet meer laten koken. Tot slot de resterende MEGGLE kruidenboter doorroeren. De blokjes tomaat in een diep bord doen. Met de soep overgieten en met bieslook bestrooien.

Een eenvoudige, maar zeer goede soep die in een half uur klaar is.