GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be

Daarvoor staan wij

De MEGGLE story

Bij MEGGLE zijn wij niet alleen nauw verbonden met onze locatie Wasserburg, maar ook met onze geschiedenis. Daarom is de MEGGLE bedrijfsfilosofie gebaseerd op de basiswaarden traditie, innovatie, kwaliteit en succes. Via deze waarden tonen wij dat wij weliswaar expansiegericht zijn, maar toch aan onze traditie vasthouden.

Trots op het verleden, sterk voor de toekomst

MEGGLE History

Wij zijn stevig verankerd met onze geschiedenis, want de drie Meggle generaties die de onderneming tot nu toe bestuurd hebben, hebben dat ook duurzaam met hun ideeën tot uiting doen komen.

Onze geschiedenis weerspiegelt zich evenzeer in de bedrijfsfilosofie. Het primordiale doel bij MEGGLE is de tevredenheid van de klanten. Daarom heeft de onderneming als doelstelling vooropgesteld, open te staan voor wat nieuw is en zowel duurzaamheid als sociale verantwoordelijkheid centraal te stellen.

Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van onze bedrijfsgeschiedenis:

MEGGLE CHEF

1887

Oprichting van de onderneming door Josef Anton Meggle |.

Josef Anton I pacht het Doll-Häusl in Reitmehring (Duitsland) in de nabijheid van de treinverbinding. Met de inschrijving van zijn nieuw kaasbedrijf in het belastingsdistrict Attel op 18 maart 1887 wordt de eerste steen voor de huidige onderneming gelegd.

Meggle Unternehmensgründung

1929

Het firmalogo met het drie bladeren tellende klaverblad ontstaat

MEGGLE Logo

1932-1935

Eerste botervormmachine

In 1935 worden in Reitmehring een nieuwe melkreceptie, een melkverwerkingsruimte en een boterbedrijf volgens de nieuwste technieken gebouwd.

In 1932 volgt met de eerste botervormmachine voor stuks van 250 g en 500 g het startschot voor de halfautomatische productie.

Meggle Butterformmaschine

1950-1958

Groei

De jaren van de doorbraak en van de verbazingwekkende Duitse economische opleving worden ook bij MEGGLE door hoge investeringen gekenmerkt. In 1954 ontstaat er een nieuwe melkreceptie, in 1956 een nieuw boterbedrijf. In 1958 worden een ketel voor de krachtcentrale en de eerste warmtekrachtkoppeling voor de productie van stroom en damp in gebruik genomen.

Meggle Wachstumsjahre

1960

Uitvinding van de portieboter

Voor de maaltijden van de 500.000 internationale deelnemers van het Eucharistisch Wereldcongres in München vindt MEGGLE de praktische portieboter, die vandaag de dag bij tal van luchtvaartmaatschappijen en in heel wat hotels geserveerd worden, uit.

Meggle Portionsbutter

1968

De geboorte van de kruidenboter

Josef Anton II ontdekt in een delicatessezaak in Zürich een product dat hem enthousiast maakt. Bij talrijke testen ’s nachts wordt er zo lang geëxperimenteerd totdat de receptuur aan de hoge eisen voldoet. Dit is de geboorte van de kruidenboter – en het startschot voor de ontwikkeling van talrijke bijkomende heerlijke boterspecialiteiten.

Meggle erste Kräuter-Butter

1990

Expansie in Oost-Europa

De grenzen met Oost-Europa gaanopen en MEGGLE richt als eerste westelijk industrieel melkbedrijf een verkoopsfiliaal in Slowakije op. Bovendien ontsluit MEGGLE met hulpstoffen voor de levensmiddelenindustrie een nieuwe bedrijfstak. Van een interregionaal zuivelbedrijf heeft Toni Meggle (Josef Anton III) een wereldwijd geëngageerd melkbedrijf gemaakt.

1995

Uitvinding van de gekoelde kruidenboterbaguettes

Vandaag de dag zijn ze bij barbecue- en tuinfeesten, party’s, picknicks of thuis als snack voor tussendoor nog nauwelijks weg te denken: de baguettes van MEGGLE. Voorop staat de kruidenboterbaguette, bedacht en gemaakt door MEGGLE.

Meggle Baguette Kräuter-Butter

2012

Jubileumjaar

Reeds 125 jaar is MEGGLE niet alleen een naam, maar ook een symbool dat traditie en vooruitgang, continuïteit en gestage verandering met elkaar kan verbinden. Tijdens het jubileum opent het nieuwe receptiegebouw haar deuren. Het eeuwenoude Weberhof – de kiemcel van de huidige onderneming – wordt binnen het bedrijfsterrein verhuisd en huisvest een tentoonstelling over de bedrijfsgeschiedenis.

2013

Alpenzart komt op de markt

MEGGLE Alpenzart – een gemengd vet van de beste boter met een scheutje raapzaadolie – heeft het hoogste botergehalte in vergelijking met de concurrentie. De bijzondere botersmaak en een unieke smeerbaarheid overtuigen sindsdien een steeds verder groeiend publiek. Sinds maart 2017 is het smeerbare broodbeleg met volle botersmaak onder de naam “Streichzart” verkrijgbaar.

MEGGLE Streichzart

Met blik op de toekomst

Duurzaamheid bij MEGGLE

Nauw verweven met de MEGGLE traditie is ook ons streven naar duurzaamheid en de langdurige verantwoorde omgang met het milieu. Bij onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid stemmen wij ons af op de drie pijlers milieu, maatschappij en economie.

Daarmee wordt bedoeld dat groei bij MEGGLE op de volgende drie factoren gebaseerd is: economisch succes, afstemming op de behoeften van de maatschappij en behoud van een intact milieu. Deze drie factoren zijn voor ons nauw met elkaar verbonden, want een economisch succes is zonder engagement voor de maatschappij en investeringen in het milieu niet mogelijk.

MEER OVER DUURZAAMHEID VERNEMEN