GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
meggle hacks

Tips met de MEGGLE producten

MEGGLE trucjes van MEGGLE makers

Drie van onze MEGGLE makers, Anton Wimmer (Hoofd Productie en Technologie Customer Products), Frank Salzer (Hoofd Productontwikkeling) en Miriam Sander (Projectleidster Productontwikkeling) koken ook privé graag met de MEGGLE producten. Wij hebben hun beste “recepttrucjes” verzameld en tonen hier, hoe jullie kruidenboter & co. zeer innovatief kunnen gebruiken.

Dubbel zo lekker

Gerechten met kruidenboter verfijnen

Niet alleen bij het barbecueën geeft de lekkere kruidenboter van MEGGLE elk gerecht de finishing touch, maar de MEGGLE kruidenboter is ideaal bij bijvoorbeeld pasta, groenten of vis. Onze drie MEGGLE makers tonen, hoe je met simpele trucjes, op basis van een eenvoudig recept, een fantastische maaltijd kunt toveren.

Snel en lekker

Spaghetti met kruidenboter

Spaghetti koken en afgieten, MEGGLE knoflook- of kruidenboter, peper en Parmezaanse kaas erover, mengen en klaar. Smaakt geweldig.

spaghetti hacks

Kruidenboter eens anders

Aromakick voor vis

Keukenklare forel in plaats van met kruiden gewoon eens met 4 plakjes MEGGLE kruidenboter en 2 schijfjes citroen vullen. Daarna de vis in aluminiumfolie wikkelen en in de voorverwarmde bakoven bij 200°C 20-30 minuten lang bakken. Uitermate sappig wordt de vis bij 80°C en een verlengde gaartijd van ca. 1 ½ uur.

fisch hack

Dat ietsje meer voor hamburgers

Sappige hamburger

De hamburgers worden zeer lekker als u bij het vormen van de gehaktmassa een zo groot als een noot stuk knoflookboter in het midden doet.

hamburger hack

Dat ietsje meer

Rijst verfijnen

Een bijgerecht zoals rijst is met MEGGLE kruidenboter zeer eenvoudig te verfijnen. Rijst (1 kopje) na het koken onmiddellijk met 1 eetlepel kruidenboter mengen – en klaar.

reis hack

Op smaak brengen met kruidenboter

Soepen eens anders

Kruidenboter is ook uitstekend geschikt om soepen op smaak te brengen. Voeg bv. voor een gebonden aardappelsoep gewoon op het einde nog een eetlepel kruidenboter toe.

suppen hack

Deze mensen steken achter de keukentrucjes

Onze MEGGLE makers

De drie MEGGLE makers Miriam Sander, Anton Wimmer en Frank Salzer hebben niet alleen beroepshalve een passie voor verse, kwalitatief hoogwaardige melkproducten, maar koken ook privé graag met de MEGGLE producten en werken nieuwe recepten uit.

Projectleidster Productontwikkeling

Miriam Sander

Sinds meer dan vijf jaar maakt Miriam Sander deel uit van de MEGGLE familie. Ze begon tijdens haar studies als stagiaire. Wat haar job als productontwikkelaar zo bevalt, is dat men de creativiteit de vrije loop kan laten om zodoende bijzondere momenten van genot te creëren.

Als gepassioneerde hobby-kokkin kookt Miriam ook privé graag met de MEGGLE producten. Haar geheime tip: groente- of aardappelpuree is uitermate met MEGGLE kruidenboter te verfijnen. De romige smaak van de boter plus verse, pittige kruiden geven het gerecht dat ietsje meer.

Hoofd Productie en Technologie Consumer Products

Anton Wimmer

Anton Wimmer draagt MEGGLE in hart en nieren. Gedurende 42 jaar werkt hij met passie aan de productie van melkproducten. Ook privé is de productiedirecteur nauw verbonden met de regio. Hij is opgegroeid op slechts 10 km van de MEGGLE fabriek, waar hij tot op heden nog steeds woont.

Om van de uniek natuurlijke smaak van de MEGGLE boter lang te kunnen genieten, heeft Anton volgende genotstip: in plaats van de boter in een botervlootje te bewaren, is het beter het stuk boter in de folie te laten en slechts de hoeveelheid uit te nemen die je effectief nodig hebt. Zo blijft de verse botersmaak langer behouden.

Hoofd Productontwikkeling

Frank Salzer

Als pionier is Frank 31 jaar geleden begonnen met het productontwikkelingsteam op te bouwen. Samen met zijn team werkt hij dagelijks om de producten te verbeteren en voor de consumenten bijzondere momenten van genot te creëren. De ontwikkeling van moderne producten, gebaseerd op verse ingrediënten en vrij van kunstmatige additieven, ligt hem nauw aan het hart.

Frank’s speciale genotstip: opdat de smeerbare MEGGLE vetproducten zoals boter of smeerboter uiterst smeerbaar zouden blijven, dienen ze in het botervak bewaard te worden en mogen ze pas als laatste op de gedekte tafel komen.

Recepten met een twist

Kruidenboter eens anders

Onze MEGGLE makers tonen aan de hand van meerdere recepten, hoe je van kruidenboter en kruidenboterbaguettes eens anders kan genieten en hoe je met MEGGLE producten eenvoudige, maar geraffineerde recepten kan toveren.

Krokante kruidenboter

Goudbruine kruimelkorsten voor ovenschotels en gratins

Verkruimel twee sneetjes toastbrood en strooi de broodkruimels over een voorbereide ovenschotel met noedels of een groentengratin. 45 g Meggle kruidenboter in vlokjes daarop uitstrijken en in de oven krokant bakken.

kruste auflauf

De ideale topping

Lichte kruidencroutons

Snij 3-4 sneetjes toastbrood in blokjes en bak deze in 1 eetlepel olie goudbruin. Voor een fijn kruidencachet voegt u daaraan 2-3 eetlepels MEGGLE kruidenboter toe. Met hun kruidenverse smaak zijn de croutons prima geschikt als topping voor groenten, pasta’s en slaatjes.

croutons hack

Geraffineerd bijgerecht bij sla

Baguettespiesjes

MEGGLE kruidenboterbaguette in sneetjes snijden. Telkens 2 sneetjes, vlak naast elkaar gelegd, op houten spiesjes steken en in de oven afbakken. Bij de sla opdienen. Eén baguette volstaat voor vier spiesjes.

hack baguette

Kruidenboter in een nieuwe variatie

Lekkere kruidensaus

2 eetlepels MEGGLE kruidenboter met 1 el sojasaus en één ½ theelepel gember mengen. Is geschikt bij gebraden vlees en geeft het gerecht een speciale finishing touch.

sosse hacks