Dat heb je nodig
Ingrediënten
1 sjalot
400 g cantharellen (of andere paddenstoelen van het seizoen)
20 g MEGGLE knoflookboter
Zout
Peper
200 g risottorijst (Carnaroli of Vialone)
0,1 l witte wijn
0,7 l groentesap
90 g originele MEGGLE kruidenboter
80 g geraspte Parmezaanse kaas
Zo wordt het gemaakt
Bereiding
De sjalot pellen en in fijne blokjes snijden. De cantharellen wassen en schoonmaken. De MEGGLE knoflookboter in een pan smelten. De sjalotblokjes en cantharellen vervolgens aanbraden en met zout en peper lichtjes kruiden. De rijst toevoegen en met witte wijn blussen.
Zodra de witte wijn gereduceerd is, herhaaldelijk met een beetje groentesap aanvullen, zodat de rijst altijd bedekt is. De risotto bij een gemiddelde hitte, door permanent roeren, binnen ca. 17 minuten gaar laten worden.
Wanneer de risotto nog iets krokant is, de originele MEGGLE kruidenboter en de Parmezaanse kaas erin mengen. Nogmaals op smaak brengen en meteen opdienen.