GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
Rezept für Glückspilz-Risotto jetzt bei MEGGLE.

Met MEGGLE knoflook- & kruidenboter

Paddenstoelenrisotto

Dat heb je nodig

Ingrediënten

1 sjalot

400 g cantharellen (of andere paddenstoelen van het seizoen)

20 g MEGGLE knoflookboter

Zout

Peper

200 g risottorijst (Carnaroli of Vialone)

0,1 l witte wijn

0,7 l groentesap

90 g originele MEGGLE kruidenboter

80 g geraspte Parmezaanse kaas

Zo wordt het gemaakt

Bereiding

De sjalot pellen en in fijne blokjes snijden. De cantharellen wassen en schoonmaken. De MEGGLE knoflookboter in een pan smelten. De sjalotblokjes en cantharellen vervolgens aanbraden en met zout en peper lichtjes kruiden. De rijst toevoegen en met witte wijn blussen.

Zodra de witte wijn gereduceerd is, herhaaldelijk met een beetje groentesap aanvullen, zodat de rijst altijd bedekt is. De risotto bij een gemiddelde hitte, door permanent roeren, binnen ca. 17 minuten gaar laten worden.

Wanneer de risotto nog iets krokant is, de originele MEGGLE kruidenboter en de Parmezaanse kaas erin mengen. Nogmaals op smaak brengen en meteen opdienen.