GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
Rezept - Linguine in Kalbfleisch-Sauce jetzt bei MEGGLE.

Met MEGGLE knoflookboter

Linguine in kalfsvleessaus verfijnd met knoflookboter

Dat heb je nodig

Ingrediënten

1 ui

2 teentjes knoflook

250 g champignons

4 kalfsescalope (ca. 500 g)

50 g MEGGLE knoflookboter

1/8 l droge witte wijn

200 g room

Zout

Zwarte peper uit de molen

1 snuifje muskaat

400 g linguine

Telkens 1 bosje rucola en peterselie

Zo wordt het gemaakt

Bereiding

De ui en het knoflook pellen en fijnhakken. De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. De kalfsescalope in kleine blokjes snijden. In een diepe, brede pan de helft van de MEGGLE knoflookboter verhitten en het vlees aanbraden, uit de pan nemen en opzijzetten. De resterende MEGGLE knoflookboter in een pan smelten, uien en knoflook daarin glazig stoven. De champignons erbij doen en stoven totdat al de vloeistof verdampt is. Vervolgens met de witte wijn blussen en aan de kook brengen. Het vlees met de room mengen en eveneens in de pan doen. Bedekt 15 minuten lang laten sudderen.

De saus met zout, peper en muskaat kruiden. De linguine in overvloedig veel zoutwater, volgens de instructies op de verpakking, “al dente” gaar laten worden. Intussen de rucola met de peterselie afspoelen, afplukken en fijnhakken. De saus op smaak brengen en de kruiden eronder mengen. De linguine in een zeef afgieten, laten uitlekken en in een voorverwarmde schotel met de saus mengen. Naar believen versgeraspte Parmezaanse kaas en tomatensla erbij doen.