GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be

Met MEGGLE kruidenboter

Limonade-kruiden-wortelen

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 4 porties

300 g wortelen

40 g MEGGLE Vegane kruidentube (of MEGGLE Kruidenboter)

100 ml sinaasappellimonade

handvol basilicum

10 g sesamzaad

snuifje zout & peper

Zo maak je het

Bereiding

Schil de wortelen en snij ze in dunne reepjes.

Rooster de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij.

Hak de basilicumblaadjes fijn en zet ook deze opzij.

Verhit in een pan de inhoud van de vegane kruidentube of kruidenboter en bak de wortelen hierin 5 minuten, tot ze lichtbruin en smaakvol zijn. Voeg halverwege de kooktijd de helft van de sesamzaadjes toe.

Voeg de limonade toe aan de wortelen en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten sudderen (afhankelijk van de gewenste gaarheid van de wortelen).

Roer af en toe door en breng op smaak met zout en peper.

Zodra het vocht volledig is verdampt en de wortelen de gewenste beet hebben en goed op smaak zijn, haal je de pan van het vuur en schep je de wortelen op een bord.

Strooi tot slot de resterende sesamzaadjes en de basilicum als garnituur eroverheen.