Dit heb je nodig
Ingrediënten voor 4 porties
300 g wortelen
40 g MEGGLE Vegane kruidentube (of MEGGLE Kruidenboter)
100 ml sinaasappellimonade
handvol basilicum
10 g sesamzaad
snuifje zout & peper
Zo maak je het
Bereiding
Schil de wortelen en snij ze in dunne reepjes.
Rooster de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij.
Hak de basilicumblaadjes fijn en zet ook deze opzij.
Verhit in een pan de inhoud van de vegane kruidentube of kruidenboter en bak de wortelen hierin 5 minuten, tot ze lichtbruin en smaakvol zijn. Voeg halverwege de kooktijd de helft van de sesamzaadjes toe.
Voeg de limonade toe aan de wortelen en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten sudderen (afhankelijk van de gewenste gaarheid van de wortelen).
Roer af en toe door en breng op smaak met zout en peper.
Zodra het vocht volledig is verdampt en de wortelen de gewenste beet hebben en goed op smaak zijn, haal je de pan van het vuur en schep je de wortelen op een bord.
Strooi tot slot de resterende sesamzaadjes en de basilicum als garnituur eroverheen.