Dat heb je nodig
Ingrediënten
150 g jonge spinazie
Zout
200 g kerstomaten
3-4 stengels salie
8 dunne kalkoenescalope (à ca. 75 g)
100 g originele Meggle kruidenboter
100 g Italiaanse salami, in dunne plakjes
2 eetlepels olie
Zwarte peper
250 g tagliatelle
150 ml witte wijn
1 theelepel instant-groentebouillon
1 eetlepel donkere sausbinder
Houten spiesjes
Zo wordt het gemaakt
Bereiding
De spinazie wassen. In kokend zoutwater blancheren en laten uitlekken. Daarna goed het vocht uitduwen. Tomaten wassen. Salie wassen, droogdeppen, een beetje voor het garneren opzij leggen, en de rest in fijne reepjes snijden. Vlees wassen en droogdeppen, vervolgens met 80 g kruidenboter bestrijken en tenslotte met salami en spinazie beleggen. Alles oprollen en met houten spiesjes vastprikken. Olie in een pan verhitten, rolletjes rondom ca. 4 minuten lang aanbraden, met zout en peper kruiden. Uitnemen en in een schotel doen. Tomaten daaromheen verdelen. 20 g boter in vlokjes op de tomaten verdelen.
In de voorverwarmde bakoven (elektrisch fornuis: 200°C/circulatielucht: 175°C/gas: niveau 3) 8-10 minuten laten garen. Vervolgens de deegwaren in kokend zoutwater, volgens de instructies op de verpakking, bereiden. Het braadvet nog eens verhitten en de salie daarin even bakken. Witte wijn en 200 ml water erbij gieten, aan de kook brengen en bouillon erin roeren. Sausbinder doorroeren om de saus daarmee aan te dikken. Met zout en peper op smaak brengen. Deegwaren afgieten en laten uitlekken. Involtini met tomaten, deegwaren en saus op een bord dresseren. Met opzij gehouden salie garneren.