GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
Meggle Dorade mit Kräuter-Butter

Met MEGGLE kruidenboter & MEGGLE kruidenboterbaguette

Dorade

Dat heb je nodig

Ingrediënten

75 g amandelschilfers

125 g originele MEGGLE kruidenboter

1 onbehandelde citroen

4 dorades (à ca. 350 g)

1 MEGGLE kruidenboterbaguette

Peterselie voor het garneren

Olie

Zo wordt het gemaakt

Bereiding

Amandelschilfers in een pan zonder vet goudbruin roosteren, uitnemen en laten afkoelen. 60 g kruidenboter in stukjes snijden. Citroen grondig wassen, afdrogen en in stukjes snijden. Dorades aan binnen—en buitenzijde wassen, droogdeppen. Met een scherp mes aan elke zijde meermaals insnijden. Dorades met amandelschilfers, stukjes citroen en boter vullen. De roosters of aluminium schotels met olie bestrijken. De vissen erin leggen. Op de hete grill 12-15 minuten lang zonder omdraaien (in de grillschotel slechts één keer na de helft van de grilltijd omdraaien) grillen. Baguette in de voorverwarmde bakoven (elektrisch fornuis: 175°C/circulatielucht: 150°C/gas: niveau 2) 8-10 minuten lang, al naargelang de gewenste bruine kleur, bakken. 65 g zachte kruidenboter op het einde van de grilltijd op de dorades strijken. Dorades met baguette opdienen. Met peterselie garneren.