GDPR Cookie Consent by Free Privacy PolicyMEGGLE.be
Zucchinitürmchen mit Hack-Mais-Füllung jetzt bei MEGGLE.

Met MEGGLE kruidenboter

Courgettetorentjes met gehakt en maïsvulling

Dat heb je nodig

Ingrediënten

1 blik maïs (212 ml, netto uitlekgewicht 140 g)

1 kleine ui

300 g rundsgehakt

75 mg MEGGLE kruidenboter

Zwarte peper

Zout

4 courgettes (à 250 g)

1 theelepel instant-groentebouillon

Basilicum voor het garneren

Zo wordt het gemaakt

Bereiding

Maïs laten uitlekken. Ui pellen en in fijne blokjes snijden. Gehakt met maïskorrels, ui en zachte boter kneden, met peper en weinig zout kruiden. Courgettes wassen, schoonmaken en telkens in 4 stukken snijden. Met een mes de courgettes uithollen, daarbij een rand laten staan. Gehaktmassa in de courgettes doen en vervolgens in een ovenschaal plaatsen. 300 ml heet water met bouillon erdoor roeren en in de schaal gieten. In een voorverwarmde bakoven (elektrisch fornuis: 200°C/circulatielucht: 175°C/gas: niveau 3) 25-30 minuten lang gaar laten worden. Met basilicum garneren. Daarbij smaakt een Meggle baguette.