Dat heb je nodig
Ingrediënten
1 grote aardappel, ca. 200 g
40 g kwark
50 g mozzarella
½ kleine ui
20 g MEGGLE kruidenboter
Zout en peper
Zo wordt het gemaakt
Bereiding
De aardappel waaierachtig (aan de korte zijde) diep insnijden en vervolgens een beetje openbuigen, zodat de insnijdingen breder worden.
De mozzarella en de ui in fijne blokjes snijden. Beide ingrediënten samen met de op kamertemperatuur verwarmde kruidenboter en de kwark met behulp van een vork roeren tot er een romige massa ontstaat. Vervolgens met zout en peper op smaak brengen. De aangemaakte massa met een mes in de insnijdingen van de aardappel strijken.
De gevulde aardappel op een stuk aluminiumfolie leggen. De aluminiumfolie rond de gevulde aardappel buigen, zodat er als het ware een hulsel ontstaat en de aardappel niet kan omkantelen.
Daarna de gevulde aardappel op de grill minstens gedurende 30 tot 40 minuten lang laten grillen.